ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ...
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ & ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ...
ΥΔΡΑ
ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ & ΠΕΥΚΟΦΥΤΟΣ...
ΠΟΡΟΣ
ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ, ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ...
ΑΙΓΙΝΑ
ΓΑΛΗΝΙΟ, ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ...
ΑΓΚΙΣΤΡΙ
ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣΣε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκονται τα νησιά της, πραγματικά διαμάντια, στολίδια του Αργοσαρωνικού που μαζί με τις αρχαιότητες, τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα των Αθηνών πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Πανέμορφα, γραφικά νησιά με υπέροχες αμμουδερές ή βοτσαλωτές παραλίες, στις περισσότερες από τις οποίες τα πεύκα φτάνουν μέχρι τα πεντακάθαρα νερά της γαλαζοπράσινης θάλασσας του Αργοσαρωνικού.

Συνδυάζουν τη μικρή τους απόσταση από την Αθήνα και τον Πειραιά με θαυμάσιες διακοπές, δραστηριότητες και με τον εναλλακτικό και θρησκευτικό τουρισμό που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Καταλύμματα για όλες τις οικονομικές δυνατότητες, γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, διασκέδαση, ξεφάντωμα ή ήρεμες διακοπές, ανάλογα με τι επιζητά ο καθένας.

Σε καθένα από τα νησιά θα γεμίσετε τις μέρες σας με σούπερ διασκεδαστικά θαλάσσια παιχνίδια και σπορ, όπως Wind surfing, jump, trick skiing, wakeboard, barefoot, jet ski, banana, tubes, αλεξίπτωτο, και άλλα ή θα εξερευνήσετε τον πανέμορφο κόσμο του βυθού, με τη βοήθεια των σχολών που υπάρχουν. Τέλος ο βραχώδης βυθός που υπάρχει στα νησιά προσφέρεται για κάθε μορφής ψάρεμα και ειδικά για υποβρύχιο ψάρεμα.

Πολλοί φυσιολάτρες δείχνουν ιδιαίτερο περιηγητικό ενδιαφέρον για τις πεζοπορικές & ορειβατικές διαδρομές ανάμεσα σε αρχαία πετρόκτιστα μονοπάτια, ηφαιστειακούς κρατήρες, πλαγιές γεμάτες πεζούλες, αρχαίες στέρνες, εγκαταλειμμένους παλιούς οικισμούς και μοναδικές γραφικές βυζαντινές Εκκλησίες & Μοναστήρια, που συνδυάζουν την πεζοπορία με τη μελέτη της μοναδικής χλωρίδας του Αγκιστρίου, της Αίγινας, των Μεθάνων, του Πόρου, της Ύδρας και των Σπετσών.

Και τι να γράψουμε για τους 30 κρατήρες, του ηφαιστείου των Μεθάνων, μοναδικό θέαμα, όχι μόνο για τον Αργοσαρωνικό, αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Ιστορικά νησιά, στα οποία ο επισκέπτης συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό του πρόσφατου παρελθόντος. Περιδιαβαίνοντας τα γραφικά σοκκάκια και ατενίζοντας τα επιβλητικά κτίρια, φαντάζεται κανείς ότι ζει μέσα στις ένδοξες στιγμές της ιστορίας των νησιών.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, τις αρχαιότητες και το Ναό της Αφαίας στην Αίγινα, το Ναό του Ποσειδώνα στον Πόρο, τους θολωτούς Βασιλικούς τάφους της Μαγούλας στο Γαλατά, την Αρχαία Τροιζήνα, τον Ιερό και Ένδοξο βράχο της Ύδρας με το Ιστορικό - Αρχείο Μουσείο, το Εκκλησιαστικό - Βυζαντινό Μουσείο και τα άλλα Μουσεία της ή τα Αρχοντικά των καπεταναίων του προπερασμένου αιώνα με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική τους και τις γραφικές μεταβυζαντινές Εκκλησίες μαζί με τα ιστορικά της Μουσεία στις Σπέτσες.

Ένας όμως από τους πιο σημαντικούς λόγους για να έρθετε στα νησιά μας είναι να επισκεφτείτε και να προσκυνήσετε στα Ιερά Μοναστήρια και στις πάμπολλες Εκκλησίες των νησιών μας, που πέρα από τον θρησκευτικό τους ρόλο και την κατάνυξη που προκαλούν, αποτελούν αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία του Αργοσαρωνικού με πλήθος από ιστορικά κειμήλια.

Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα, της Παναγίας και τα ξωκλήσια στον Πόρο, η Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ύδρα και οι 54 Εκκλησίες των Σπετσών, αποτελούν μικρά δείγματα της θρησκευτικότητας που θα συναντήσετε στα νησιά της Αθήνας.