ΣΠΕΤΣΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΝΤΑΠΙΑ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΝΤΑΠΙΑ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΝΤΑΠΙΑ
ΣΠΕΤΣΕΣ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΣΠΕΤΣΕΣ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

 

 

Μπροστά στην Πόλη των Σπετσών υπάρχουν όμορφες, καταγάλανες παραλίες σε διάφορα σημεία της, που επιτρέπουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Οι περισσότερες από αυτές είναι οργανωμένες, διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και βρίσκονται κοντά σε ταβέρνες και καφέ.

Αρχίζοντας από την ΝΑ πλευρά του νησιού θα συναντήσουμε την αμμώδη παραλία της Αγ. Μαρίνας, περίπου 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια. Η Αγία Μαρίνα είναι από τις πλέον οργανωμένες και δημοφιλείς παραλίες του νησιού με ταβέρνες, beach bar, συνδυάζοντας τα σπορ και τη διασκέδαση, μέσα σ' ένα καταπράσινο όρμο.

Συνεχίζοντας την πορεία μας προς τη "Ντάπια", συναντάμε τηνπαραλία του Αγ. Νικολάου μια μικρή παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο που παραμένει ανέγγιχτη και προσελκύει πλήθος "πιστών", αν και μικρή, για την ησυχία της και τα όμορφα νερά της.

Προχωρώντας συναντάμε την αμμουδερή οργανωμένη παραλία του Αγ. Μάμα, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Βρίσκεται μπροστά σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, εξυπηρετώντας πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες, στα πεντακάθαρα νερά της.

Μετά τη "Ντάπια", δυτικά από το λιμάνι, συναντάμε τηνπαραλία της Κουνουπίτσας, μια μικρή υπέροχη παραλία από βότσαλο και άμμο με καταγάλανα νερά η οποία, εκτός από το κολύμπι, προσφέρεται για περιπάτους αναμεσα στις ψαρόβαρκες και για φαγητό ή ποτό δίπλα στο κύμα στα γραφικά μαγαζάκια που υπάρχουν σε όλο το μήκος της.

Αμέσως μετά βρίσκεται η παραλία της Αναργύρειου σχολής, που εκτείνεται σε μήκος 800 μέτρων.

Είναι μία από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες των Σπετσών, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, χώρους για θαλάσσια αθλήματα, δραστηριότητες και εστιατόρια.

Σε ένα μεγάλο κομμάτι της βοτσαλωτής με τιρκουάζ νερά παραλίας των Σχολών, βρίσκεται το "Καΐκι Beach", που προσφέρει ξαπλώστρες, ομπρέλες, πετσέτες, beach service, θαλάσσια σπορ, beach volley, δύο beach bars και εστιατόριο.Έξω από την Πόλη των Σπετσών θα συναντήσετε καλά οργανωμένες παραλίες σε πανέμορφους κόλπους με γαλαζοπράσινα νερά.

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μαζί με το μπάνιο σας, θαλάσσια σπορ και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ξεκινώντας από την ΝΑ πλευρά του νησιού και πηγαίνοντας προς την ΒΔ, φεύγοντας από τις παραλίες της πόλης των Σπετσών, συναντάμε πρώτα την παραλία Κουζουνός, απέναντι από την κατάφυτη Σπετσοπούλα. Είναι από τις πιο ήσυχες και φυσικές παραλίες των Σπετσών, με πεντακάθαρα νερά, στρωμένη με λεπτό χρωματιστό βότσαλο, ιδανική για κολύμπι. 
Στην παραλία πηγαίνετε οδικώς με τακτική συγκοινωνία, της οποίας η αφετηρία από την πόλη των Σπετσών βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάμα, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια συναντάμε την παραλία Ξυλοκέριζα, μια απομακρυσμένη, οργανωμένη παραλία με άμμο και βότσαλα, στη νότια πλευρά του νησιού, πολύ ήσυχη, με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά, σε έναν πολύ όμορφο φυσικό κόλπο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κολυμπήσουν σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και να χαλαρώσουν στην πανέμορφη αμμουδιά της.
Στην παραλία πηγαίνετε οδικώς με την ίδια συγκοινωνία, της οποίας η αφετηρία από την πόλη των Σπετσών βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάμα, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Νοτιοδυτικά της πόλης των Σπετσών, περίπου 10 χλμ. από το κέντρο, βρίσκεται η παραλία των Αγίων Αναργύρων, μια οργανωμένη, πολυσύχναστη παραλία με άμμο και βότσαλα, με βαθιά νερά, κατάλληλα για θαλάσσια σπορ. 
Η παραλία βρίσκεται σε έναν όμορφο, καταπράσινο όρμο και διαθέτει υποδομή για θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες, ενώ υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και καφέ.
Κοντά στην παραλία των Αγ. Αναργύρων βρίσκεται και η θαλάσσια σπηλιά του "Μπεκίρη", στην οποία οι Σπετσιώτες αγωνιστές έκρυβαν τα γυναικόπαιδα για να τα προστατεύσουν από τους Τούρκους. Η πρόσβαση στη σπηλιά γίνεται από ένα πευκόφυτο μονοπάτι, που ξεκινά από την παραλία των Αγίων Αναργύρων.
Στην παραλία πηγαίνετε οδικώς με την ίδια συγκοινωνία, της οποίας η αφετηρία από την πόλη των Σπετσών βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάμα, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, συναντάμε την πευκόφυτηπαραλία της Αγ. Παρασκευής, 12 χλμ. από το κέντρο, μια οργανωμένη, πολυσύχναστη παραλία σε όρμο της δυτικής πλευράς των Σπετσών, με πεύκα που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις-βοτσαλωτές παραλίες του νησιού, που προσφέρει μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον με κρυστάλλινα νερά, ανέσεις και θαλάσσια σπορ.
Στην παραλία της Αγ.Παρασκευής μπορείτε να πάτε με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Η τελευταία παραλία που συναντάμε, ολοκληρώνοντας την βόλτα μας στη ΒΔ πλευρά των Σπετσών, είναι η Ζωγεριά, μια αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά σε μια πευκόφυτη περιοχή, στην οποία υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές νησιώτικες ταβέρνες.
Η παραλία της Ζωγεριάς είναι μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Το θαυμάσιο τοπίο με πεύκα που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα, τα πεντακάθαρα νερά και το ήρεμο περιβάλλον, δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα για τις διακοπές σας.
Στην παραλία της Ζωγεριάς μπορείτε να πάτε με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Γύρω από το νησί υπάρχουν πολλοί μικροί κολπίσκοι, τους οποίους μπορείτε να επισκεφτείτε με σκάφος, με μοτοποδήλατα, με θαλάσσιο ή αυτοκίνητο ταξί, ή και με "γερά πόδια" αν έχετε μπόλικη διάθεση.

Το Ληγονέρι, ο Βρέλλος, η πρώτη παραλία της Ζωγεριάς, όπως ερχόμαστε από τις σχολές, η Μπιθιστάμνα, είναι οι πλέον γνωστές ερημικές παραλίες του νησιού.

Στη περίμετρο του νησιού υπάρχουν αρκετές μικρές ή μεγάλες σπηλιές που πολλές από αυτές έγραψαν τη δική τους ιστορία στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων, χρησιμεύοντας ως καταφύγια και αποθήκες φύλαξης.

Η πρόσβαση στις σπηλιές γίνεται μόνο με σκάφος και πριν τις επισκεφτείτε για πρώτη φορά ρωτήστε παλιούς ναυτικούς για τυχόν κινδύνους που υπάρχουν.